enjOy reading my bLOg ya.i'm writing just for fun and if u don't like this,it's ok.coz x semua org suka apa yg kte suka..rite?so,for those who like dis,have fUn! :)

Friday, 25 March 2011

i'm the chef..!! :)

holla everibodi!!
huhu..poyo aje tajuk entry ni kan..haha..sje mempoyokan dri..ngeh3.
hmm..sgt3 x sangka arini..aku dpt 1st place dlm pertandingan memasak.!!! haha
nama pertandingan tu,"PENCARIAN CHEF TNB"..
aku join prtandingan nie ngan rumet aku..ktorg nk kate pndai masak sgt tu,x la..tp lau stakat nk isi perot sndri n femlie tu boleh la..huhu
ktorang msak 3 hidangan iaitu......


first : nasik goreng secreto de amor..
haha..ktorg pn xtau camner leh ltak name nie..name nie kluar secara apontan sbb langsung x bersedia..huhu

second : kangkung greng belacan Misz Leya
name ni ktorg letak sempena name partner aku nie...hiasan yg ntah ape2..huhu. failed!!

then....

third : ayam greng kicap Misz Gdah
nama nie sempena nama aku..hehe :)

huh...mmg x sangka gler2 leh dpt no 1..masak ntah hape2..cincai2 jer..serius. maen campak je dlm kuali.. tgk org laen msak cam best jer.. hiasan plak gempak2.. ktorg pnye tgk sndri la.. xmenarik langsung!! huhu. tp, Alhamdulillah..dah tertulis rzeki ktaorg...huhu.

dan...inilah yg kami dapat hasil kemenangan tersebut....
hamper.

dan sijil.

speechless laa..xtau nk ckap ape..sgt3 teruja!!
ni la team ktorg..

HOT n SPICY :)
  

k la..tata..!! have a nice day everibodi..!! :)



Thursday, 17 March 2011

miSs mOm.. :(

hmm....
ptg2 cmnie best gak dk lepak2 atas katil..on9 sambil dgr lagu...
tgh syok2 aku dk menyanyi sambil layan video,,tbe2 aku tengok satu video nie kat folder lappy aku..tgn aku teragak-agak untuk double click utk mainkan video nie..tp aku tekan jgk..saat berbunyinya muzik video ni,,trus air mat aku menitis.....nak tau video ape??
nie die..tgkla..
video
.
hmm...aku dah xde mak...mak aku meninggal 17 julai 2009...aku xnak cter pnjg..aku x bersedia lg utk cerita..mungkin di post akan dtg aku cterkan detik2 mak aku pergi meninggalkan aku..aku sdey sgt2..
aku terlalu rindukan dia..2 tahun dah aku menaggung rindu yg semakin sarat..xtau nk luahkan pada sape..
Ya Allah Ya tuhanku yang Maha Pemurah lagi Maha penyayang...
Kau ampunilah segala dosa2 ibuku...
Kau cucurilah rahmat ke atas roh Bondaku..
Kau tempatkanlah bondaku di kalangan orang2 yang beriman..
Kau lapangkanlah kubur bondaku..
Kau terangilah Kubur bondaku...
Kau kasihanilah bondaku sebagaimana dia mengasihi ku semasa keciliku Ya Allah..
hanya pada Engkau aku memohon sesungguhnya Engkau Maha Pengampun Ya Allah..
Amin Ya Rabbal Alaminnn...

Thursday, 10 March 2011

assalamualiakum..holla.!!

hmmm..tension sungguh di petang khamis yang indah ini..
nape tension?? cz esaimen x ciap ag..huhu.
due date arini..tp x kesahla..
yang penting untuk menghilangkan ketensionan sy ini, sy pOn mendapat idea yang sangat bernas iaitu mencipta blog ini..ngeh3..bernas sekali idea sy kan??haha
hmm..sy x reti sgt nk buat blog ni santekk macam org lain punyer..suke sgt tgk org lain punyer blog..mcm2 jenis ade..semuanya cantik2,kreatif n chOmel.
insyaAllah..sy akan belaja lagi untuk improve kan blog ni supaya jd lebih cantik.hehe
kepada sesape yg sudi nk follow tu,follow la..hehe
klau yg x sudi nk wat camne..bak kata pepatah "usah dirayu pada yg x sudi". huhu
ni je kot utk post yg first nie. hingga ketemu lg.daaaaaaa.. :)
salam perkenalan..luv ya!!



Inilah org yg buat blog nie..x comel, x manis..tp alhamdulillah..cukup sifat..